El llibre Tibetà de la Vida i la Mort

Recomanació del Llibre per nadal:
"El llibre Tibetà de la Vida i la Mort" de Sogyal Rimpoché


"Un llibre que ens ensenya amb l'ajuda del coneixement
mil·lenari Budista Tibetà, com hem de viure i morir,
a obrir la ment a la possibilitat de que no només
existeix aquesta vida i que tenim una esència eterna."


En aquest exhaustiu treball, Sogyal Rimpoché combina la mil.lenària saviesa del Tibet amb la moderna investigació sobre la mort, els moribunds i la naturalesa de l'univers.

El Llibre Tibetà de la Vida i de la Mort exposa amb claredat i un rigor sense precedents la majestuosa visió que ens ofereix el Llibre Tibetà dels Morts. Sogyal Rimpoché presenta unes pràctiques senzilles i alhora poderoses de la tradició tibetana, assequibles a qualsevol persona sigui quina sigui la seva religió o tradició cultural perquè pugui transformar la seva vida, preparar-se per la mort i ajudar als moribunds.

Rimpoché ens mostra l'esperança que existeix en la mort, i com podem anar més enllà de la negació i la por per descobrir allò que hi ha en nosaltres que sobreviu a la mort i és immutable. Així mateix, presenta una introducció lúcida i completa a la pràctica de la meditació, al karma i la reencarnació, i als desafiaments i recompenses del camí espiritual. Aconsella com cuidar els moribunds amb amor i compassió, i com oferir ajuda espiritual.

Rimpoché presenta la seva pròpia visió de les experiències de gairebé mort des del punt de vista tibetà. Explica en detall els «bards», estats de consciència posteriors a la mort que han fascinat i inquietat artistes, psicòlegs, científics, metges i filòsofs occidentals des de la publicació del Llibre dels Morts en 1927.

El Llibre Tibetà de la Vida i de la Mort no és només una obra mestra espiritual, sinó també un manual, una guia, un llibre de consulta i una font d'inspiració. Ha estat escrit per instar els lectors a iniciar-se en el camí cap a la il·luminació i a treballar en el món amb entusiasme, saviesa i compassió, per participar així en la salvaguarda del futur de la humanitat. + info