Sortida "Porta a la Natura"


Els Gegants de la natura

Visita del bosc de la casa pairal "El Masjoan", dintre de la població d'Espinelves, a la falda del Montseny i les Guilleries.

A Masjoan es troba la concentració més gran d'arbres monumentals de Catalunya. És una gran arbreda amb algunes desenes de coniferes que freguen, i de vegades superen, els 40 m d'alçària plantades majoritàriament per Marià Masferrer entre els anys 1860-1911.

En destaca el conjunt de les sequoies, un arbre de 44 metres d'alçada que pot arribar als 3000 anys i 140 metres i l'avert més alt de país, amb 39,5 metres d'alçada, als dos declarats arbres monumentals.

Els gegants de la natura ens ofereixen un entorn especial per recordar el nostre contacte amb la natura.

Pràctica:
- La meditació amb els arbres.


Les pedres màgiques de Savassona

Savassona es troba entre els pantans de Sau i Susqueda, al nord de la ciutad de Vic i molt a prop del poble de Tavèrnoles.
Consta d'una petita església a dalt d'un turó i d'uns afloraments megalítics de gresos, on podrem veure inmenses roques. Un racó màgic i ple de bellesa.

La història para d'un lloc amb restes arqueològiques de l'edat de Bronze, petjades dels celtes, rituals i cerimònies ancestrals dels druides que fa que es converteixi un lloc amb molt de misteri.

Pràctica:
- La meditació del planeta terra.

Dissabtes: matins de 9'30h a 13h.
Places: grups reduïts de 6 persones màxim.
Sortida: estació de RENFE de Vic. (arribada en cotxe o tren)
Preu: 30 euros per persona (inclou entrada a Masjoan i esmorzar)
Reservar:
didac.mercader@gmail.com