La barrera del EGO


Tots els grans mestres, totes les religions, estàn d'acord en una sola cosa: L'home degut al seu EGO, està tancat a la realitat. L'EGO és l'ùnica barrera.

Què és el EGO ? En què consisteix ?
Com surt ? Perquè és tant important?

Si podem entendre què és el EGO, aleshores el podem desfer fàcilment, de fet el mateix coneixement desfa l'EGO, perquè l'EGO es crea per falta de coneixement i d'estar alerta.

Abans de conèixer què és el EGO és interessant entendre el mecanisme de la ment:
La ment és passat acumulat, la ment és record: totes les experiències viscudes, tota l'informació que hem adquirit, tots els coneixements...
La ment segueix acumulant, inclòs mentres dormim, milions de records estàn sent acumulats. El record és la ment, una ombra de tot el nostre passat.

La consciencia està dintre nostre i al voltant es van acumulant tots es records de la ment. Els records no són dolents, són útils, no podem sobreviure sense ells.

Però de manera inconscient creem el EGO: sempre que mirem el món, el mirem a través d'aquests records, a través del filtre de la ment i ens IDENTIFIQUEM amb ells. Aquesta IDENTIFICACIÓ és el EGO.

Cada vegada que ens identifiquem amb qualsevol memòria, coneixement, experiència, qualsevol cosa que s'ha acumulat al voltant nostre, neix el EGO i no ens permet viure el moment present tal com és.

Tots hem experimentat moments de silenci: la ment es para per un moment i sentim un estat de NO-EGO. Són moments que no entren els records de la ment i entrem totalment en el present, en l'aquí i l'ara. De vegades són per culpa d'experiències noves, moments de perill o per arribar a estats de meditació profunda.

Què hem de fer ?
El primer pas seria entendre el mecanisme de la ment, com funciona.
A continuació anar utilitzant la ment com un instrument, sense identificar-se amb tots els seu records.
I poc a poc anar sentint més el present, el moment, el estar aquí i ara com si tot fos nou, sense viure a través del filtre de la ment.

Buda diu: "si vius en el present no hi ha ment ni EGO".

No hay comentarios:

Publicar un comentario