Osho: El creixement i la iluminació


Pregunta: La Il·luminació o el despertar és sobtat o gradual ?

Osho: "Aixo ha sigut un problema molt antic. Moltes persones iluminades han dit que la Il·luminació és gradual, només per ajudar-te, només per persuadirte a que comencis el procés.

Alguna cosa és posible mitjançant el procés gradual, pero no la Il·luminació. Per exemple: si vols evaporar aigua, escalfan l'aigua arribarà sobtadament a la evaporació. En un moment estarà als 100 graus i l'evaporació començarà sobtadament.

No hi haurà un creixement gradual entre l'aigua i el vapor, o es aigua o vapor. Hi ha un salt! Però escalfant estàs ajudant a que arribi al punt dels 100 graus. Fins el punt d'evaporació, l'aigua anirà pujant de temperatura, al final l'evaporació succeirà sobtadament.

L'aigua es pot anar tornant cada vegada més calenta, et pots tornar més clar de ment, més silenciós, més conscient però encara seràs aigua, encara hi haurà la ment.

Aquesta transformació sobtada no vol dir que no tinguis que fer res i simplement esperar a que arribi. Pots fer algo, aquest algo t'aproparà cap al fenomen de la il·luminació, t'alliberarà de tots els obstacles fins que estiguis accessible i disponible.

Es d'aquesta manera: estàs assentat en la teva habitació amb les finestres tancades. El sol està fora, però tu estàs a dintre en la foscor. Simplement lo què pots fer és obrir les finestres i deixar que l'habitació estigui accessible perquè el sol entri.

Amb la ment no es pot concebre que l'iluminació és sobtada, pero no tractis de comprendre per mitjà de la ment. Més aviat practica alguna cosa que t'escalfi més i més, cada vegada més conscient i alerta fins que un dia sentiràs que lo vell haurà desaparegut i t'hauràs evaporat.

Es diu que Buda quan va despertar va dir: "No sóc el mateix que buscava, no sóc el mateix que desitjava l'iluminació, no sóc el que era ignorant. Sóc un home nou. L'home d'avanç ha mort i ha nascut un de nou".

L'iluminació és un salt! És una discontinuitat del teu pasat, lo vell ha marxat, ja no existeix i aparèix lo nou, lo què sempre ha existit."

1 comentario:

  1. aixo es perque el nostre cos amb el cor fa que salteri les plantes

    ResponderEliminar