Osho: el camí espiritual de l'home


Pregunta: quin és el camí espiritual de l'home?

Osho: L'home neix amb un centre però viu completament inconscient a ell. El camí espiritual de l'home és recordar aquest centre.

Quan l'home neix, quan encara és un nadó, està arrelat en el seu centre. Aquest centre els japonesos li diuen HARA, la columna, el centre i està a la zona del melic. Observa un nen respirant, el seu melic puja i baixa, respira per l'abdomen, viu amb l'abdomen, no amb el cap, no amb el cor. Però a poc a poc s'anirà distanciant del seu centre original.

La societat, la família, l'educació, la cultura l'aparten del centre. De petit se li té que imposar una certa disciplina, unes creences, un raonament ja que ell és totalment espontani i natural. Està en el centre però no és conscient d'ell.

Sense aquesta educació seria impossible sobreviure dintre de la societat que estem. Però això ho paguem oblidant el nostre record de lo què ja sóm, el record de tu mateix.

Aquesta insconciencia fa que es crei un nou centre a la MENT que abans no existia, aquest centre creixerà i es convertirà en un centre fals, el EGO. El centre natural passarà a l'oblit, a l'inconscient.

Tot camí espiritual consisteix en tornar al nostre centre, a la nostre font original, és un camí cap a dintre, de manera conscient, només cal recordar lo que ja haviem estat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario