LA BIEN QUERIDA - De momento abrilLA BIEN QUERIDA és un dels discs més esperats de l'indie-pop espanyol en els últims temps. I això és perquè la seva maqueta va enamorar a tothom (escollida millor de l'any 2007 per Mondo Sonoro, destacada a Rockdelux i escoltada centenars de milers de vegades en myspace, on la seva pàgina és una de les més visitades d'un artista novell).

LA BIEN QUERIDA, és a dir, Ana Fernández-Villaverde, va anar a gravar el seu debut (7 cançons de la maqueta i 5 noves) a David Rodríguez (Beef), atreta per la portentosa creativitat del seu projecte en solitari L'ESTRELLA DE DAVID. Ana volia domesticar els arranjaments estrafolaris i la producció cubista de David cap sons nets per encaixar en l'entorn amable de les seves belles cançons. I vaja si ho ha aconseguit. La màgica inventiva David i les dolces melodies d'Ana es fonen i caminen juntes cap a un lloc exclusiu en el qual es barregen flamenc, música àrab, ranxeres i fins tecno, no s'han tallat (compten amb la ORQUESTRA ARAB DE BARCELONA, un guitarrista flamenc, fins i tot Joe Crepúsculo fent veus).

Però això són només els colors de les cançons, que no distreuen del seu component principal: una portentosa col lecció de emocionants melodies vocals, amb una bellesa aclaparadora i unes lletres molt interessants que destripar les relacions i despullen els sentiments amb commovedora sinceritat. El disc té el fil harmònic de LOS PLANETAS, la encantadora dolçor de LA BUENA VIDA i el contagiós romanticisme d'FAMILY, però en realitat es crea un espai únic.

1 comentario: