Crop Circles: Cercles a les collites
Cercles a les collites

Els Cercles a les collites, també anomenats crop circles en anglès, són dibuixos que apareixen en camps de cultiu (blat, blat de moro, etc.).
El fenomen és conegut i té repercussió médiatica des de 1976, quan apareixen els primers cercles a Winchester, el Regne Unit. Aquests eren simples, d'amb prou feines 9 o 10 metres de diàmetre, però amb el pas dels anys es van tornar més complexos i numerosos.2 En la dècada de 1980 el fenomen es trasllada a altres països com Alemanya , Nova Zelanda etc.

El 1991 Doug Bower i Dave Chorley s'adjudiquen l'autoria dels primers cercles apareguts durant mitjan la dècada de 1970, mostrant com realitzar-los a la premsa.
Des d'aquell moment l'atractiu sobre els cercles decau, però aviat apareixen més cercles i més complexos, el que fa pensar els simpatitzants del paranormal que no tots els cercles van ser realitzats per Bower i Chorley i que podrien tenir un origen extraterrestre o desconegut.

Des de la primera aparició dels cercles en els cultius s'ha especulat amb diverses opcions sobre l'autoria dels mateixos, una és la de procedència extraterrestre, que intentarien contactar a través d'aquestes figures. Una altra opció és la creació humana, que realitzaria els cercles per les nits sense ser vistos. També es remena la creació d'aquests cercles per l'acció del vent o altres causes ambientals.

Procedència paranormal

Moltes persones creuen que aquestes formacions són generades per "ens" ja sigui d'origen extraterrestre, diví o per mitjà d'interacció amb els pensaments humans. Segons els seguidors d'aquesta hipòtesi, un clar exemple d'aquesta procedència seria el mal funcionaments d'alguns aparells elèctrics, brúixoles, descàrregues de bateries etc.

Procedència humana

Aquesta hipòtesi es baralla amb la que els cercles són simplement creats per l'home durant la nit amb diverses finalitats com burla, manera de guanyar diners, diversió etc. Un exemple que recolza aquesta hipòtesi és el fet que molts cercles fets per persones que han reconegut la seva autoria, han estat inclosos com a proves irrefutables d'origen paranormal.

Característiques del blat

El blat trobat en els camps de cultiu ha estat objecte d'estudi per provar la procedència d'aquestes formacions, centrant-se en els presumptes canvis elèctrics, danys físics de la pròpia planta etc.
Segons BLT (associació encarregada de l'estudi dels cercles). Els artells de les plantes de blat presenten una sèrie d'anomalies suposadament no realitzades pels homes, com seria un allargament i/o una "expansió" a causa d'una font de calor. Per a aquesta associació aquest fenomen de canvis físics en la planta de blat es deuen a efectes atmosfèrics que ells denominen Vòrtexs de plasma.

Disseny

Encara que inicialment es van començar com a formes geomètriques bàsiques, els cercles han anat incrementant la seva complexitat, fins al punt en el qual han arribat a donar resposta de missatges en codi binari, un dibuix del calendari maia, els 7 xacres i fins i tot un amb l'imatge d'un extraterrestre amb un missatge en codi binari.

Boles de llum

És conegut entre els aficionats als cercles de cultiu la presència de figures arrodonides amb lluminositat a prop de les formacions en els cultius. Són popularment anomenades boles de llum. Per als creients en hipòtesis paranormals serien aquests objectes intel•ligents els qui crearia les formes.

Meditació

Utilitza els dibuixos dels cercles de les collites com si fossin yantras. Existeixen cercles que els experts han trobat el seu significat. Mitjançant la visualització i la concentració de la mirada en el cercle es treballa internament amb l'ADN i el subconscient.


No hay comentarios:

Publicar un comentario