Per què les Meditacions Actives d’Osho?

(Osho ens parla de les seves meditacions actives)

"Al món actual, la relaxació a vingut a ser un problema. Ningú no és realment capaç ara en cas de relaxar-se. És una cosa simple! però fins i tot els gats ho arriben a fer millor que els humans. Miri el gat relaxant-se! aconsegueix estar profundament relaxat. Vostè no pot fer-ho!Què li ha passat a l'home, que un gat pot relaxar-se i un home no pot?Hi ha tanta agressió acumulada, que no li permet a vostè el relaxar-se. En el profund vostè és temorós de la relaxació. Això és per la qual cosa no pot relaxar-se. Vostè està atemorit. Té tal insensatesa dins seu que si es relaxa, sortirà, fluirà fora seu. Aquest temor porta a una protecció, un mecanisme de defensa. Vostè crea una paret al voltant de les seves repressions i a causa d'aquesta paret, no es pot relaxar.

Si vostè no pot relaxar-se com podrà lliurar-se? Lliurar-se és l'absoluta relaxació. Això és, combinar-se dins de l'Univers tant que no arriba a sentir-se, vostè sent l'Univers, percep l'existència. Està tan relaxat que no percep els límits entre vostè i l'Univers; no hi ha divisió en vostè.Si vostè és tens, està dividit. Si està relaxat, està no dividit, és un. El lliurament és relaxació profunda, absoluta. Llevat que vostè tiri enforafora tot el que ha vingut a formar part de vostè, part de la seva ment, no es podrà relaxar i no podrà lliurar-se. Si vostè no pot relaxar-se, no pot participar de l'existència.

La participació és dita. L'Univers sencer és celebració, cada moment és això, celebració. És una gran celebració, una constant celebració, només nosaltres no som part d'això, ens hem separat per nosaltres mateixos i estem en la misèria. Estem en la misèria a causa de la ment. Les flors estan participant en la celebració, la lluna està participant, els oceans estan participant, l'aire, els núvols, tot el que és enforafora. I això és pels seus propis esforços. De part seva l'home s'ha separat a si mateix de l'existència.

Meditació és una reunió. És anar cap a enrere, cap a la mare, és tornar a casa. Però primer, tot el que se li ha adherit al camí, que sigui, vostè l'hi ha de treure. Així és que no tingui temor a la catársis. Veig que està atemorit. Vostè està atemorit i res no passarà. Amb la catársis vostè serà renovat. El vell pot morir aquí i vostè pot partir amb un nou rostre, amb una nova ment, amb un nou Ésser. Però ha de lliurar-se, així participarà en la gran celebració que l'Univers és.


Per a la ciència, l'Univers és una cosa mecànica. Per a la religió, és celebració. Per a la ciència, és accidental. Per a la religió és intencional. Per a la ciència, és un llarg procés de causes i efectes sense significat. Per a la religió, no ho és. Per a la religió no és un caos, és un cosmos. No és una cosa mecànica, és la intenció d'una consciència i no és mancat de sentit, té sentit intrínsec. Tal sentit està amagat en la celebració.Però com vostè pot crear un clima de celebració? Com vostè pot celebrar quan està en agressió, violència, odiant i amb milers i milers de malalties acumulades en el seu interior? Vostè les està defensant, les està salvaguardant, és el seu pitjor enemic.

Què és el que fa el psicoanalisis? Tots els psicoanalístas, Freud, Jung, Adler i d'altres Què fan? Ells fan el mateix però entenen com un llarg procés el fer conscient l'inconscient. Per parlar amb un pacient per anys fins al final, els psicoanalístas l'ajuden a adonar-se de la seva inconsciència. Però és un procés molt llarg, molt car. No val la pena. Els resultats manquen de gran significat, no són esperançadors. Però la base és correcta. Si l'inconscient és reprimit cal permetre l'obrir-se, treure això a la llum, si es fa conscient, desapareix, s'evapora. Vostè s'allibera de tot això, sense consumir-se, passa a sentir-se alleugerit.

És el que estem fent aquí. Però utilitzem un mètode més intens. Això és com anar durant anys i anys a recolzar-se al divan d'un psicoanalista i parlar, parlar, parlar: parlar dels seus sonssomnis i sobre el seu inconscient, traient qualsevol cosa en trossets i trossos. Aquest mètode l'exposa a l'inconscient immediatament! Però llavors, vostè ha d'ajudar-me, ha de cooperar amb mi. No puc fer res si vostè no coopera. Llevat que es trobi llest per transformar-se, no puc fer res. Però amb la seva cooperació, molt és possible. Si vostè té el coratge, una cosa plena de sentit pot passar!"

No hay comentarios:

Publicar un comentario