Hanuman: El deixeble perfecte

Hanuman en la mitologia hindú és el déu mico, venerat per tot índia, qui ho consideren un aspecte del déu Shiva. És el fidel company de Rama, un dels deu avatars (encarnacions) de Vishnú.

El seu nom prové del Ramayana, una de les grans obres èpiques escrites en sànscrit de l'Índia antiga. En el Ramayana, Hanuman ajuda en la seva expedició en contra de les forces del mal liderades pel malvat Ravana.
El text conta la història del rei-déu Rama, i de com la seva esposa Sita va ser raptada pel dimoni Ravana i duta a la illa de Sri Lanka. Rama. obté ajuda d'una tribu de micos, liderats per Sugriva i Hanuman, qui construïxen un pont a través del mar i rescaten a Sita.

El Ramayana no solament és una història ordinària. Conté els ensenyaments d'antics savis hindús i els presenta en una narrativa alegórica que inclou l'exposició de lo filosòfic i devocional. Els personatges de Rama, Sita, Lakshmana, Bharata, Hanuman i Ravana són tots fonamentals en la consciència cultural d'Índia.

Sent una de les més importants obres literàries d'Índia antiga té un profund impacte en l'art i la cultura del subcontinent indi i del sud-est d'Àsia.

El Déu mico, Hanuman, és venerat per tot Índia. Com ho relata el Ramayana, ell va demostrar la seva devoció al Rei Rama, buscant pel món a l'estimada esposa de Rama -Sita- que havia estat segrestada. Tan gran va ser el desig de Hanuman de servir al seu mestre que ell va executar un gran salt a través de l'oceà per a trobar-la.

Hanuman segueix sent adorat no només a Índia, sinó també en tota Àsia. És considerat protector dels enamorats, símbol de la lleialtat, valor, fidelitat, abnegació i amistat.

La seva imatge pot ser vista en gairebé totes les institucions oficials d'Índia, des de la policia i l'exèrcit fins a la casa dels quals dediquen la seva existència al servei dels altres.

Vídeo Hanuman Chalesa de Krishna Das

1 comentario:

 1. || Om Shri Hanumate Namah: ||

  Thanks for this nice Homepage!

  If you love Hanuman Chalisa, you can download cool Hanuman Mp3's at:

  http://hanumanji.wordpress.com

  YouRs SinCereLy M!sTer CrippLeD SaM

  ResponderEliminar