Xamanisme: Carlos Castaneda i la Tensegritat


Carlos Castaneda (1935-1998) antropòleg i escriptor, va ser autor d’una sèrie de llibres que pretenen descriure el xamanisme tradicional. Els seus llibres son una mescla d’autobiografia, xamanisme, al·lucinacions, rituals tolteques i misticisme, han tingut un gran èxit de vendes des dels anys 60 i 70 fins ara. Carlos Castaneda parla de 2 aspectes fonamentals per a arribar a ser un home de coneixement: el "poder personal" o energia disponible de cada persona i tenir "consciencia" o ser conscient per utilitzar-la.

Tensegritat i els Pases Mágicos

La Tensegritat prové de les paraules “tensió” i “integritat”. Es la versió moderna de certs moviments anomenats pases mágicos desenvolupats per xamans indis que van viure a Mèxic en temps previs a la conquista espanyola.

La teoria es que els éssers humans som "càrreges energètiques" o "boles lluminoses". Tenim una càrrega d’energia que no la podem augmentar i ve donada pel nostre naixement.

Disposem de 2 maneres per poder tenir més energia: la primeria seria estalviar energia a la vida quotidiana sen molt conscients de les nostres “fuges d’energia” i l’altre seria redistribuir l’energia, una bona part d’aquesta energia, està dispersa o dipositada en llocs a dintre de la nostra bola lluminosa que no la podem utilitzar.

Aquests dipòsits d’energia ha de ser activats i incorporats per poder utilitzar-la quotidianament, proporcionant més energia disponible per el present.
La Tensegritat consisteix en un sèrie d’exercicis que pretenen estimular l’energia no disponible i canalitzar-la cap a zones vitals a on la podem utilitzar augmentant la consciencia i la fortalesa.

Un altre factor a on la Tensegritat té un servei molt important és teoria chamànica dels punts d’enclatge. El xamanisme parla que l’home modern només pot veure una perspectiva de la realitat perquè no pot moure el seu punt d’enclatge. El punt d’enclatge és la connexió que té l’home amb la realitat, condicionada per la societat i la cultura humana. El xamanisme parla de diferents percepcions i realitats paral·leles a on la Tensegritat et permet moure el punt d’enclatge.

Per més informació. Llibre: Pases Mágicos de Carlos Castaneda.


No hay comentarios:

Publicar un comentario